Sigrid Bernson är en svensk professionell dansare och sångerska som är känd från TV-programmet Let’s Dance och Melodifestivalen. Idag också en känd influencer på Instagram och med blogg där följarna får ta del av hennes vardag tillsammans med pojkvännen, sångaren och Tv-personligheten, Samir Badran. Sigrid Bernson är född år 1988 och blev känd bland det svenska folket tack vare sin medverkan i Let’s Dance. Hon medverkade för första gången 2011 med Andreas Weise och har vunnit tävlingen två gånger, bland annat år 2014 tillsammans med artisten Benjamin Ingrosso. Hon har dansat nästan hela sitt 30-åriga liv då hon började med dans när hon var 3 år gammal. I unga år var det balett som gällde, men som tonåring började hon med tiodans, även kallat pardans eller tävlingsdans. Idag är hon en av Sveriges mest kända dansare och TV-personligheter tack vare Let’s Dance.

Nu har hon dock lagt Let’s Dance-karriären på hyllan ett tag framöver för att fullt fokusera på artistkarriären. Hon har bland annat medverkat i Melodifestivalen år 2018 med låten “Patrick Swayze” och är nu aktuell med låten “Hot like the sun”. Sigrid har dansat sen hon var mycket ung, men hon är relativt ny som sångerska. År 2017 debuterade hon som sångerska och släppte en singel som hon även framförde i programmet Lotta på Liseberg. Låten hette “This Summer” och fick blandat mottagande hos kritiker. Hon har totalt givit ut fem olika låtar och hennes bidrag i Melodifestivalen tog henne till andra chansen, vilket har givit henne trovärdighet som sångerska. Utöver dansen och sången har hon ett stort antal fans som följer henne på sociala medier där hon via Instagram och sin blogg delar med sig av sitt liv.

Let’s Dance och danskarriären

Från balett som 3-åring till pardans som tonåring till en av Sveriges mest kända dansare i Let’s Dance. Sigrid Bernson är inte ens 30 år gammal men har redan gjort sig känd som framför allt dansare. I och med medverkan i Let’s Dance har hon tagit hela svenska folket med storm. 2011 inledde hon Let’s Dance-karriären och dansade med Andreas Weise där de slutade på åttondeplats. Året efter vann hon däremot tillsammans med Anton Hysén. År 2013 dansade hon med Erik Segerstedt och de slutade på en fjärdeplats. År 2014 vann hon för andra gången, denna gång med artisten Benjamin Ingrosso. År 2015 och år 2016 var hon inte med i Let’s Dance då hon valde att satsa på artistkarriären. År 2017 var hon dock tillbaka i rutan. Denna gång tillsammans med Samir Badran som senare skulle bli hennes pojkvän.

Melodifestivalen och artistkarriären

2015 och 2016 tog Sigrid en paus från Let’s Dance för att fokusera på artistkarriären. 2017 kom debutsingeln “This Summer” som hon framförde i programmet Lotta på Liseberg inför tusentals åskådare och TV-tittare. Hon har totalt givit ut fem olika låtar och är nu aktuell med låten “Hot like the sun”. 2018 deltog hon i Melodifestivalen med låten “Patrick Swayze” som tog henne till andra chansen. Benjamin Ingrosso, Sigrids tidigare danspartner i Let’s Dance, tog senare hem segern i Melodifestivalen 2018. Trots att hon inte tog sig vidare till final kan detta ses som hennes stora genombrott som sångerska. Om hon redan var folkkär från Let’s Dance blev hon om möjligt ännu mer omtyckt efter sin debut i Melodifestivalen. Just nu är fokus helt på artistkarriären, men hon har inte lagt dansskorna på hyllan för gott. Har vi tur får vi se henne snart igen i Let’s Dance!

Privat – Relationen med Samir och sociala Medier

Sigrid Bernson och Samir Badran är ett av Sveriges hetaste kändispar. De träffades under Let’s Dance 2017 där Sigrid var Samirs danspartner. Tyvärr vann inte paret tävlingen, men däremot fann de varandra och inledde ett förhållande. Med över 150 000 följare på Instagram och ytterligare läsare av hennes blogg, har Sigrid blivit en populär influenser. Via hennes sociala medier får vi ta del av hennes vardag med Samir såväl som snygga outfitbilder och inte minst coola och snygga dansfilmer. Här får vi följa hennes liv på spelningar såväl som på semestern. Sigrid har sedan debuten i Let’s Dance varit en av de mest populära dansprofilerna i Sverige och hennes popularitet har inte avtagit sen dess. Vinsterna i Let’s Dance och medverkan i Melodifestivalen har skruvat upp det ordentligt och tack vare sociala medier kan tusentals personer följa hennes resa som dansare, sångare och livsnjutare!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *